Skip to main content

Flera nya sätt att vara kyrka – här hittar du filmer med inspirerande exempel från olika håll i Sverige:

Upp In Ut i Romelanda

Vi gör ett besök i Romelanda församling utanför Kungälv. Där har man arbetat med sin församlingssyn utifrån figuren en triangel med riktningarna Upp In och Ut.

Församlingsalpha

Alpha är en upptäckarkurs i kristen tro med sökare och kyrkoovana som främsta målgrupp. I Sörbykyrkan i Örebro inbjöd man till FörsamlingsAlpha – se och hör hur det påverkat kyrkan.

Messy Church

Rydaholms församling i Växjö stift satsar på Messy Church – ett barnvänligt missionskoncept för alla åldrar där man inbjuder till en välkomnande gemenskap, kreativa aktiviteter, festligt och engagerande gudstjänstfirande och till sist middag – allt med Jesus i centrum. Messy Church syftar till att människor ska få möta och komma till tro på Jesus, vår Herre och frälsare.

Allt möjlighetsverkstan i Broby

Församlingen i Broby i Skåne har länge jobbat med att hjälpa människor tillbaka till arbetslivet. Ett nytt sätt att vara kyrka.

Mötesplats i Körfältet

I bostadsområdet Körfältet utanför Östersund har EFS föreningen skapat en mötesplats för samtal och fika. Ett nytt sätt att vara kyrka där människor är.

Fikakyrkan i Piteå

En gudstjänst runt fikaborden. Kaffe, lovsång och samtal är viktiga ingredienser när människor möts till ett nytt sätt att fira gudstjänst och vara kyrka.

”Huddle” Broby

Istället för att sälja prästgården startade församlingen i Broby ett ungdomskollektiv. Här kan ungdomar dela livet och få kraft till ett liv i Jesu efterföljd.

Alpha i Broby

En Alphakurs kan vara precis det som behövs för att någon ska få upptäcka kristen tro och vem Jesus är. Inspirationsfilm från Svenska kyrkan i Broby.

Stugmöte i Sjulsmark

Att fira gudstjänst i hemmet istället för i missionshuset kan skapa nya möten, förnyad glädje och fördjupad gemenskap.

Nya sätt att vara kyrka

Nya sätt att vara kyrka – för evangeliets skull. Inspirerat av Fresh Expressions of Church från England.

Cykeltripp 2013

Följ några ungdomar på deras missionsresa. På cykel med evangeliet genom Sverige.

Pannkakskyrkan

EFS i Hara

Kupolenkyrkan i Borlänge

Kyrkan på köpcentret. Det blev verklighet i Borlänge efter att visionen landat och EFS och Svenska kyrkan jobbar tillsammans.